Föreläsare

Ämnesområden

Framtidens kontor och moderna arbetssätt. Interaktivt föredrag med prisbelönta forskaren Lena Lid FalkmanFöredrag.

Det här är en revolution av arbetssätt; arbete är inte längre bundet till tid eller plats, utan handlar om vad vi gör. Denna revolution har lett till en evolution av arbetsplatsen, kontoret. De senaste tio åren har en ny kontorstyp blivit trend i Sverige – det aktivitetsbaserade kontoret. Inga fasta platser, fri sittning och clean desk policy i en miljö med olika zoner som passar olika typer av aktiviteter, såsom lugn zon och områden för planerade och spontana möten. Det moderna arbetssättet och kontoret kräver en ny typ av ledarskap, med mer fokus på resultat och mående snarare än kontroll av arbetstid och arbetsplats. Det kräver också ett förhållningssätt från alla medarbetare med färdigheter som självledarskap.
Ekon Dr Lena Lid Falkman är forskare vid Handelshögskolan i Stockholm med ledarskap, organisation och kommunikation som specialitet. De senaste tio åren har hon forskat kring hur digitaliseringen påverkar hur vi arbetar, samarbetar och leder.
Lena har fått pris för sin forskning både i USA och i Europa, samt har fått pris för sin förmåga att kommunicera forskning. Hon är en ofta inbjuden föreläsare till myndigheter och företag och agerar också expert i media, med deltagande i SvD, SVT, SR samt fackpress. Lena skräddarsyr alltid sina utbildningar och föreläsningar, och vill alltid facilitera reflektion i sina föreläsningar, så att deltagare själva får översätta forskning och kunskap till sin egen verklighet.

okt
17
Torsdag

Torsdagen den 17 oktober, kl. 12.00