Artificiell Intelligens vs Human Intelligens

Lyssnar på Elon Musk. En superintelligent person som är verksam som VD och CTO på SpaceX, VD och produktarkitekt på Tesla Motors, VD på Neuralink och ordförande i Open AI bland annat.
Han säger att en maskin kan vinna över allting bara reglerna finns. Det är ett stort problem säger han att människor tror att de är smartare än vad de i själva verket är och därför tror de inte att en maskin kan vara smartare än de själva.
Han tror att det inte kommer att bli världskrig igen och att självkörande bilar blir tre till fyra gånger säkrare än när människan redan i slutet på nästa år. Han anser att hans största utmaning i livet just nu är produktionen av Tesla. Han arbetar hårt för genombrottet. Han vill se en värld där det inte blir stora översvämningar, en hållbar elförbrukning (amerikanarna borde tänka mer på att släcka efter sig kh´s tänk) .Refererar till SpaceX där han är ordförander och önskar att ett besök på mars ska kunna göras till rimlig kostnad. Önskar ett maximum av frihet. När han får frågan om hur en regering skulle se ut på mars svarar han att det kommer att råda demokrati och att lagar kan tas ur bruk snabbare än de skapas.

Det är vissa problem som finns som inte är lösta inom AI och det stressar honom. Hur relaterar human intelligens till Artificiell intelligens blir vi påminda om dagligen när vi använder oss av smartphones och datorer. AI är inte tillräckligt relaterat till human intelligens ännu. Och det stressar honom säger han i intervjun (mars 2018).
Allt är möjligt inom Ai, men människan måste acceptera att maskiner är smartare än vi. Först då kan vi lita på AI.

Märker att han har svårt att formulera sig så att åhörarna ska förstå vad han menar. Han är så inne i sitt tänk. Nästan som om han är en utomjording känns det som. Han talar om Tesla, den självkörande bilen. Han säger att det stressar honom just nu mest och den största utmaningen är att få AI att fungera i produktionen av bilarna. Jag undrar om det kan vara så att man inte reglerna ordentligt i biltrafiken. Det oförutsedda? Hon som blev överkörd och dödad av en självkörande Tesla. Teslan såg inte personen som kom för hon var utom synhåll. Det sas att detta hade hänt även utan inkopplad AI. Vad är det som fattas för att AI ska fungera. Hur många variblar måste in för att en bil ska vara säker när man kör med autopiloten? I spel är det annorlunda med givna regler, men icke i trafiken. Det är det oförutsedda som inte kan programeras in eller? I flyg tänker jag sitter två personer och flyger på viss höjd, startar och landar. Allt är AI, men två personer måste vara närvarande och lägga in rätt variablar. Varför annamas inte det då det gäller självkörande bilar.Flyg har ju dessutom flygledare, men med AI funktioner där också. Men alltid finns människan med.

Inom HR börjar AI användas mer och mer , men med givna regler. AI i rekrytering är enkelt. Har ni laddat ner appen Meet Frank? Där får du ett smakprov.

Människans rädsla för förändringar är det största hindret. Kommer ni ihåg faxen? Det tog 20 år innan alla hade faxmaskiner!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *