Ord som agil, utmaning, brinna, digitalisering och Corporate bullshit är de floskler?

Kristina Höghielm är chef för HRatOnce

“Vi brinner för Talent Management och antar alla utmaningar som hör till.Genom teambuilding finns alla nödvändiga kompetenser på plats som gör det möjligt att leverera de bästa lösningarna under ett agilt ledarskap. Vår Talent Management lösning blir en kundupplevelse. Digitalisering av HR gör det möjligt att synkronisera med företagets strategier.” 

Alla ord som vi använt i texten ovan anser Fredrik Kullberg vara floskler. Men vad ska man då skriva istället?

Utmaningar

Istället för utmaningar anser författaren att man ska säga problem därför att ordet utmaningar skyler över det verkliga problemet. Man skyler över till exempel konflikter anser Fredrik Kullberg.

Agilt

Ordet agilt tycker han är ett ord för modernitet, förändring fart och fläkt men som inte gäller i verkligheten. “Det är en  extrem anpassning till de här algoritmerna” . Man blir en del av maskinerna säger han.

Ordet brinna  tycker han  är jobbigt att hitta i varenda  jobbannons. Han säger vidare ” Vart tog de människorna vägen i en jobbannons som får sammhället att hålla ihop”Om du får något att brinna säger Fredrik Kullgren så brinner det ju ner . Det brinner ut. Så därför anser han att det saknar mening i att använda ordet brinna. “Vi har ju en extrem utbrändhet och det är läge att ringa i en varningsklocka” fortsätter han.

En jönsig peppkultur

En Jönsig pepkultur anser författaren. “Man ska låta entusiasisk om man inte kallar saker för sitt rätta namn Ett förskönande”

Ordet utmaning ger en signal om att inget företag idag har några probelm utan man ställs inför utmaningar eller har utmaningar. Han anser att företagen tror att man tror att problemen försvinner om man använder ordet utmaningar istället för problem “Det är något obehagligt auktoritärt över det här” säger författaren.

“Maktsfärer, maktpersoner, informationsavdelningar alla möjliga tar sig då rätten att tala till mig eller dig som man talar till ett litet barn. Du och jag förutsätts inte tåla då att något är svårt. Vi är då sköra ömtåliga varelser. Vi ska då få höra då att det är utmanande” En Jönsig pepkultur anser han. Man ska låta entusiasisk om man inte kallar saker för sitt rätta namn. Ett förskönande anser Fredrik Kullgren det vara.

Ordet köpa

Han anser att ordet köp  har ersatts med ordet  kundupplevelse som han anser vara “en förhöjd andlig dimension som man tror då ska bygga relationer med de här som säljer saker” Helt felriktat säger Fredrik Kullberg.

Men snälla Fredrik Kullberg. Något måste det väl ändå bero på att så många har accepterat och använder de här orden?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *