Talent Management.Varför erbjuds inte fler kompetensutveckling?

 

Det som skapas i nuet formar framtiden

Ledningsgruppen sitter nog väldigt ofta och försöker sia om framtiden. Vilka konkurrenter som figurerar, vad som behövs och vad som fattas.

Om 5 år . Vad behövs då? Om 10 år? Hur ser vår arbetskraft ut nu och hur måste den se ut i framtiden? Hur ser marknaden ut?Vilka finns kvar i bolaget och vilka har gått vidare? Vilka vill vi satsa på nu och få dem att stanna kvar? Detta är frågor som många i ledningen ställer sig. Förändringarna går snabbt. De som är väl förberedda att möta framtiden är vinnarna.

 

 

En undersökning gjord i USA visade att endast 3% av de tillfrågade företagen  gav kompetensutveckling till sina anställda.

En av orsakerna till att så få ger kompetensutveckling är att det är tids- och kostnadskrävande att kartlägga vilka som behöver öka sina kompetenser och vilka kompetenser som behövs i framtida syfte.

Det finns 3500 kompetenser inlagda i Skillspot

Det finns nu en mjukvara som passar in på SaaS plattformar. Det är inte personalkrävande då de anställda själva fyller i sina profiler och kompetenser. Cheferna har sin talangpol och kan se vilka kompetenser som finns. Ett perfekt HR underlag har skapats.

Chefen söker efter en speciell kompetens. Skillspott erbjuder att chefen själv fyller i  enkelt och detaljerat vad som krävs för den speciella tjänsten. Internt kan chefen nu söka över hela organisationen om kompetenser finns. När den kompetensen finns , har radarsystemet sökt upp vilka i företaget som innehar kompetenserna och kan erbjudas att söka tjänsten.

 

GAP analysen- ett viktigt verktyg för visionen

Har företaget tillräckligt med personal för att kunna följa medarbetares karriärer? Troligen inte. Med Skillspotplattformen är detta fullt möjligt eftersom personalen själva åläggs ansvaret att uppdatera sina profiler och kompetenser. Detär mig veterligen det enda Talentmanagementlösnningen där

3500 kompetenser ligger i mjukvaran

de anställda är ansvariga för uppdateringarna – alltså ingen extrapersonal

där cheferna är ansvariga för att följa upp personlaens kompetensutveckling

där cheferna har sin egen talangpol

där nya tjänster utlyses internt innan den går ut externt,

ett radarsystem som sköter sökningen av inkomna kandidater internt respektive externt

ett radarsystem som matchar exakt och visas visuellt

en mjukvara som ger möjlighet att göra en tidseffektiv GAP analys- max 10 veckor

en mjukvara  som är flexibel och tillåter ändringar alltefter företagets behov

en mjukvara som ger en klar behovsanalys över kompetenser nu och i framtiden

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *