Trosuppfattning visar sig i beteenden.

Det finns ingenting som är så inbitet i vårt inre system som det vår trosuppfattning. Trosuppfattning formas i våra tidiga barndomsår och följer oss hela vägen upp i vuxenstadiet.

 

Ett utmärkt exempel för att synliggöra en trosuppfattning är mobbning. Om du är mobbad av någon är det den andres trosuppfattningar det bottar i . Det handlar alltså inte om dig. Det handlar om en persons trosuppfattning.

-Det är ok att mobba

-Personen har en speciell trosuppfattning om mobbning och använder sig därför av det.

-Personen har en bestämd trosuppfattning om sig själv, dvs att den varken högaktar sig själv eller älskar sig själv eller tror väldigt lite om sig själv. Personen mår dåligt och tar ut det via mobbning.

Det handlar inte om personen som mobbas, det handlar om mobbarens trosuppfattning som visar sig i beteendet.

Så om du råkat ut för mobbning tänk på att det aldrig har med dig att göra.

Ett annat exempel är ordet Säljare och Sälj.

Vilka personer blir upprörda då de bara hör talas om ordet sälj? Jo de personer som har en speciell trosuppfattning om ordet sälj och agerande kring sälj. Du som säljer , märker av det i beteendet. Kanske de smäller igen dörren rakt framför dig. Kanske de snäser dig. Kanske de hånar dig. Därför är det viktigt att en säljare måste låta allt sådant rinna av som vatten på en gås! Att ta andra människors trosuppfattningar personligt är vansinnigt! Deras trosuppfattning har med dem själva att göra inte med dig som säljare.

 

I Tony Robbins Coachningsinstitut får vi tidigt lära oss om att under coachningen med en person finna ut deras trosuppfattningar. Detta görs via övningar med coachee. När vi som coacher hittar mönster i en trosuppfattning som inte gynnar coachee i deras liv eller arbetsutförande försöker vi då få fram ett genombrott.Att bryta mönstret. När vi fått coachee att förstå att det är ogynnsamt med detta beteende som trosuppfattningen mynnat ut i – gå har coachee fått ett genombrott.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *