Vad som gör människor framgångsrika.

Vad är det som skapar framgångarna hos människor? Förutom att ha sinnet, intelligensen som krävs för att lösa uppgifter?   Har de möjligen förmågan att visualisera och se framgången komplett innan de ens har startat? Kunde Amazons grundare se resultatet framför sig via bilder? Kunde Steve Jobs det? Har de skrivit hela framgångssagan innan de startat upp? Ja kanske har de med sin eminenta nästan oförståelig intelligens skapat dessa gigantiska , effektiva, fantastiska företag som de flesta kommer att använda.

IKEA grundaren hade kundfokus. Vad än han förstod att gemene man ville ha och önska sig då man köper möbler till sitt hem så skapade han allt efter kundens behov. Idag kallar vi det kundfokus. Då när Ingvar Kamprad grundade sitt företag vände han sig till folkhemmet och skapade möjligheter för dem som bodde i folkhemmen att köpa möbler. Genom att göra allt sjäv, köpa, hämta,sätta ihop så kunde många ha råd att handla möbler till sina hem.

Har ni använt en Bicpenna?Friherre Bic gjorde engångspennor. Alla fick råd med engångspennor. Människor och företag. Alla.Idag har han en egendom med privat golfbana med 1 medlem.Det är han själv.

 

Jag lyssnar på Marissa Peer, en framgångsrik amerikanska . Utbildad psykolog och coach som talar i timmar om hur vi kan förändra och skapa framgångar. Hon är en beteendevetare av högsta kvalitet.Marissa Peer förespråkar starkt hypnos. Då tänker man ju att hypnos är något som man lockas in i och aldrig kommer ut ur som den människa man var förut. Ja förvisso, men hon menar att hon aldrig skulle ha haft ett sådant lyckligt liv, relationer , yrkesliv,som allt annat om hon inte gjort hypnos. Kan det vara möjligt? Jag har förvisso provat hypnos och jag måste erkänna att jag aldrig känt mig så utvilad någon gång som när jag kom ut ur den. Den pågick en timme tror jag. Det var en svensk psykolog, väldigt rakt på sak. Hon bad mig lägga mig på en madrass och bara lyssna på henne. Jag minns bara en liten del, men den blev väldigt viktig för mig. Jag förstod varifrån mina blockeringar kom. Jag jobbade med dem, inte för att jag blev någon som gallskrek av lycka, men att förstå blev framgången med hypnosen, för min del.

Jag gör nu sporadiska hypnoser och lyssnar på diverse hypnotisörer via youtube. Otroligt avstressande och jag sover gott. Värt ett försök eller hur? Kan rekommendera Jason Stephenson och Michael Sealey. De är förvisso på engelska, men jag tror faktiskt inte språket spelar någon roll.  2 meningar säger de, sedan sover man som en stock!

Men Marissa Peer anser att   framgångsrika människor gör det de hatar först! Där enligt henne ligger framgången. Hon anser att om man skjuter upp och låter saker ligga i sin linda så hindrar det en från att bli framgångsrik.

GÖR DET DU HATAR FÖRST.

Jag kan hålla med om det. För när du gjort det du hatar, kommer ju belöningen nämligen att göra det du tycker om tio gånger bättre. Du har ju lagt det du hatar bakom dig! Till er alla som inte kan delegera. Prova!

Nåväl säger du, om jag ska bryta en relation, som jag hatar , blir jag mer framgångsrik då? Ja förmodligen blir du det eftersom du antagligen kommer att må så mycket bättre på sikt i alla fall. Det du länge gått och funderat på och vill sätta i verket etc. Men ingenting händer innan det är dags. Det är jag helt övertygad om.

Om vi nu går tillbaka till våra kontor och startar upp tex en arbetsdag. Vilket skulle du må bäst av? Att beta av alla måsten och det du hatar eller att skjuta upp?

Det går att avsätta tid till att göra det du måste eller till och med hatar. Avsätt den tiden först. Det första du gör på morgonen. Bocka av! Det som du låter bli kommer att bli en av dina största mindset förstörande medel. Att något ligger och gnager förhindrar framgång.

Så fram med papper och penna och lista det du hatar. Gör en tidsaxel! Hur lång tid varje uppgift tar. I det stora hela kan det röra sig om mindre tid än vad du trott.

Vad ska belöningen bestå av?

Det är viktigt att belöna sig själv. Att skämma bort sig själv. Vad är det du älskar mest? Lättare att definiera än att säga vad du hatar mest.  Lista vad du älskar mest och belöna dig själv därefter.

Ha en bra dag!

Hälsningar

Kristina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *