Vilka mandat har HR för att upprätta välmåendeprogram i företagen?

Maria Lindén håller workshop inom hälsa den 31 oktober online live kl 11.30-12.30 Boka online på hratonce.com. Kostnadsfri workshop

Att pesonalens välmående ökar företagets lönsamhet är ingen nyhet

Vilka mandat har HR egentligen överhuvudtaget? Jag hör många gånger från HR chefer att de sitter i ständiga möten. För att få gjort vad? För att som jag förstår det diskutera, diskutera ,diskutera och ta nya möten.

Om HR fick i uppdrag att upprätta välmåendeprogram för de anställda skulle HR funktionen inte ses som ett hot utan som en tillgång.

Men varför är det så få inom HR som har mandat att upprätta ett välmåendeprogram som fritt kan utnyttjas av personalen?

Ja något måste det ju bero på. Antar att ledningen är så pressad av sina överordnade att de inte har gett HR just det mandatet att upprätta ett välmåendeprogram.

Exempel på välmåendeprogram kan vara:

  1. Att erbjuda betalda online-kurser som får personal att känna sig sedda och hörda och som ger företaget mer kompetent personal. Personalen kan dessutom gå kurserna på deras villkor dvs när de kan.
  2. Yoga instruktör eller friskiscoach som är tillgänglig för att ge personal coachning i hur man stressar av hemma och på jobbet. Det finns enkla meddel att ta till bara man får en bra introduktion och ett schema. Yoga finns tillgängliga på youtube och online borde de flesta yogalärare nu vara i stånd till att erbjuda alla som vill
  3. Att erbjuda företagsträningar i form av online workshops och utbilda personalen om företagets värderingar. VD för företaget bör spela in en video och skicka ut till alla och envar som ska bidra till företagets lönsamhet (för det är väl det det handlar om i slutändan) där hen berättar om vilka värderingar man har och vad företagskulturen innebär för personal och kunder.

Vi på HRatOnce har alla experterna på plats för att upprätta en strategi för att företaget kan ge den kompetensutveckling personal behöver. Inom ledarskapet, Inom hälsa, Inom digitala lösningar och mycket mer. Beställ en expert av oss som tillsammans med er gör upp ett välmåendeprogram som innefattar kompetensutbildningar och friskvård som förebygger ohälsa.

Ohälsan kostar företagen miljarder varje år! Är det inte värt att tänka om nu?

Ta kontakt med oss info@hratonce.com eller 08 519720 51 så ger vi förslag.

 

Vi erbjuder kurseronline, seminarier och workshops online live på ert företags villkor.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *